lördag, juni 21, 2008

utmåning och nyheter

Jag har blivit utmanat av Lisa(mitt Klinta), och ska svara på följande frågor;

- Vad gjorde jag för tio år sedan?
Jag bodde fortfarande med min man i Holland och jobbade som florist i Meppel. Vår semester till Sverige var då redan planerat igen. Efter detta semester blev allt annorlunda. Våra drömmer om att bo i Sverige hade blivit allt intensivare och i mars 1999 tog min man steget och gick till Sverige för att söka jobb. Han hade hittat något hos Ett företag i Malmö och i April gick redan flyttlasset till Sjöbo. Vilken resan, jag glömmer det aldrig mer, med en newfoundland hund(de tar ju redan mycket plats) och fyra jamade katter i två burar. Volym knappen på 20 och där körde vi till vår nya land.

-Fem saker jag ska göra idag?
Ja, kvällen är redan rätt så mycket men listan är fortfarande lång.
På kvällarna gör jag rätt så mycket och pysslar gärna. Lite tråkiga saker jag måste göra först som sköta faktureringen och tvätta lite av högen som ler mot mig.
Sedan ska jag belöna mig själv med något roligt. Jag ska skriva lite välkommen skyltar, gjuta några betong hjärtan och sedan får vi ser om mina ögonen orkar att vara öppen eller om jag gå och lägger mig.

-Godis jag gillar?
Bättre frågan hade varit vilken godis jag inte gillar. Många alltså men allt vad har att göra med choklad är farligt mums för mig. Mannen och barnen hade köpt godis till ikväll men de hade glömt att köpa godis till mamma. Bleee, med vatten i munnen satt jag tillsammans med min son i knäet och hoppades att det var något som han inte skulle tycka om. En godis fick jag, ja man ska vara tacksam.

-Vad skulle jag göra om jag blev miljonär?
Vardagen skulle inte ser så mycket annorlunda ut, tror jag. Kanske resa lite till någon spännande land, ger lite till de människor som behöver det bättre än vi. Då tänker jag först på några i släkten och lite vänner sedan finns det ju allt för många i andra länder som behöver också mycket pengar. Där blir listan allt för lång men det känns alltid bra att kunna hjälpa med något.
Ok, jag erkänner lite egoistiskt skulle jag också vara och köpa lite nya kläder, bort skämma mig själv med en härlig spa behandling och sådana saker.

- Städer jag bott i....
Ja det blir lite svårt, de Holländska städer säger er inte så mycket och jag har här i Sverige bara bott i Sjöbo och nu i Blentarp. Ingen städer men det får duga.


Samtidigt ville jag passa på att visa er några nyheter som har kommit in i butiken, sån text inlägg blir annars så tråkigt.Zinklykta för att hänga på väggen. 195,=

Bokstav på snäckskal. Jag har gjord de själva och hela alfabetet kan fas. 19,=/st

Ingen riktig nyhet, jag har haft de en omgång tidigare men jag tycker de är fortfarande så fina.
En liten fick spegel eller dekorations spegel med söt blom kant. 39,=

Trådkorg till förvaring av allt möjligt. 189,=

Pavillion i tråd arbetet, fint som dekorationsbur med ljus och en växt, blommor eller vad som helst. Fint att hänga i till exempel ett fönster eller att ställa på ett bord. 259,=

Zink lampskärm med söt hål motiv. 149,=

Ja det var allt för idag.
Är det något som du är intresserat av är det bara att skriva mig ett mail; idemakeriet@telia.com
Jag vill önska er en jätte bra fortsättning av helgen.
Sköt om er!
Knuffels(kramar på hollänska) Gerda

7 kommentarer:

 1. Roligt att få läsa lite mer om dig, jag har ju precis upptäckt din fina blogg!

  Vackra saker du har i butiken, hoppas att jag kan besöka den snart..!

  "Knuffels" till dig också!

  : )

  / Jenny

  <3

  SvaraRadera
 2. Knuffels! Så sött. Hade en holländsk pojkvän en gång i tiden som hela tiden sa Ik mis jau. Jag saknar dig? Hoppas jag det betyder iallafall!!!!

  Jättekul att få lära mer om dig! Jag hoppas det blir mer! Och hur går det med kurserna? Jag tror inte jag kan få ihop 3 väninnor som skulle vara intresserade i en kurskväll... Låter sorgligt va? Nej, men har inte så många väninnor kvar efter så många år utomlands och dom jag väl har kvar är inte så pyssliga av sig.

  Ha nu en fortsatt trevlig söndag!

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 3. Roligt att få veta mer om dig!
  Och vilka fina saker du har fått in.

  Lisa, om du inte får ihop fler, så kanske jag är intresserad. Det beror på när.

  Kram Mari i Marieholm

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Hittde precis hit. du verkar ha en superfin butik med massa vackra saker!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 5. Hej igen!
  Tack för din fina kommentar! Jag använder ju Blogger men sen sen har jag anpassat layouten själv i html-koden så det ser ut som jag vill. Jag tycker om att sitta och leta gratis-"finesser" på nätet man kan ladda ner och sen gör jag bilderna själv i Photoshop Elements.
  Jättekul att hjärtana ser välsydda ut, jag lägger ned rätt mycket tid på varje hjärta och skulle inte sälja nåt jag inte själv var nöjd med.
  Hoppas du har en bra dag!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 6. Ååå vilken härlig bild så vackert arrangerat.
  Jag skriver oxå mycket på stenar,plockar stenar vart jag än är,älskar stenarna som finns på Öland,ska snart dit på sem och hämta mer.
  Det är kul att titta in till dig.
  Kram på dig/Ingela B.

  SvaraRadera
 7. hey waar komen deze leuke zinken lampen kappen vandaan als ik vragen mag ;)

  SvaraRadera