tisdag, juni 10, 2008

100% återvinning


Hej allihopa,

Ja äntligen kommer hon med ett nytt inlägg. Ser ni mina röda kinder på skärmen? Ja jag skäms att det har fått dröja så länge.

Jag ska bättra mig, hoppas jag. Har haft fullt upp den sista tiden. Mycket i affären, barnkalas hemma, förberedelse inför husbygget, osv. Och med det fina och härliga vädret tittar jag heller på en blå himmel än på en mörk skärm. Där finns också roliga saker att titta på men ni förstår mig säkert.

Jag fick häromdagen en ny leverans av nya grejor till butiken och hade naturligtvis måssor av papper, lådor, dem där förfärliga macaronifrigolit bitar och frigolitskivor. Allt ska ju plockas undan efter en sån fest och då tänkte jag att spara de frigolitskivor. Tänk att man kunna använda dem någon gång, sund att slänga.

Igår skärde jag hjärtan av dessa skivor och limande gamla cykelslangbitar på dem, med här och där en knappnål. Dessa sparar jag alltid när min man köper nya skjortor. De är inte så långa och perfekt till något sådant, slapp jag blödiga fingrar. När du jobbar med cykelslang ska man använda den sidan som är insidan av slangen, den är lite vitkalkig och påminner utseendemässig om en zinkytan.

Så nu ska jag fortsätta att packa lite väskor, jag kommer att resa bort till Holland några dagar, släktträff, jag kommer nästa veckan tillbaka.

En varm kram till er alla. Gerda

12 kommentarer:

 1. Snacka om att vara idérik!
  Det hade jag aldrig kommit på.
  Att använda cykelslangar.
  Och snyggt blev det ju oxå!!!
  Hoppas att du får en trevlig resa.

  Kram Mari i Marieholm

  SvaraRadera
 2. Åh så fräckt!! Ha en underbar dag!

  SvaraRadera
 3. Hej Gerda! Hoppas att ni har det trevligt på släktträffen. Min familj har också släktträff nu, men jag kommer inte att åka till Oklahoma. Kanske vi kan träffas när ni kommer tillbaka. Mvh
  Lani

  SvaraRadera
 4. Va duktig du är Gerda på att hitta på! Du och dina gummislangar!

  Ha det bra i Holland!

  (Och jag ser fram emot nästa inlägg - lite oftare nu hoppas jag!) :)

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 5. Skönt att höra att det är flera som har annat och göra än att blogga. Alltid kul att titta in till dig.
  Roliga ideér.
  Annika
  Naturliga Ting

  SvaraRadera
 6. Så superfina o trevliga dina "slanghjärtan" e. Vill genast själv testa. Tror jag går ut o lånar lite "material" på sambons cykel;)
  Ha det gott!
  Trine

  SvaraRadera
 7. Hej! Jag vill veta mer om dig och har därför utmanat dig! Se min blogg!

  Lisa

  SvaraRadera
 8. Tack för besöket på min blogg, såg att du har en butik, och en väldigt intressant sådan, hoppas att jag kan hälsa på nån gång!

  : )

  Ha det bra, kram från Jenny

  <3

  SvaraRadera
 9. Hej Gerda!

  ÖBlev så glad åt din kommentar.
  1000 tack för att Du sålt ett av mina kors.
  Nu blev helgen genast mycket roligare. Det är alltid roligt att få bekräftelse på vad man gjort.

  Du är så flitig och har så goa idéer. Tänk va fiffigt, jag trodde faktiskt att hjärtat var gjort av zink. Kanon fint! Sånt vill jag ha!

  Hoppas verkligen att Du får några härliga dagar i Holland hos nära och kära. Förstår att det måste vara himmelrike att komma till Holland nu när Ni är i kvarts final i fotboll. Rena glädjefnattet där nere. Vet inte om du är intresserad av sport men du kommer nog ändå att märka av det där hemma.

  Jag tittat förbi för att se dina nya saker när du kommer hem.
  Massor av kramar
  Jeanette
  Cicci hälsar!

  SvaraRadera
 10. Glad midsommar på dig oxå!

  Kram Mari i Marieholm

  SvaraRadera
 11. Vilken häftig återvinningsidé :)
  vänligen Johanna

  SvaraRadera