torsdag, september 12, 2013

Fint för hur länge?


Jag vet att många av er har undrat hur jag kan ha min inredning på det här sättet som jag har med små barn.
Ja du............ibland blir även här glasklirr eller en arg mamma som säger att bollar ska vara utomhus.
Har man små barn får man rakna med hårda tag mot saker och ting.
Fördelen med ett shabby inredning är väl att det bara blir nöttare med små barn, hihi, och detta stör mig alltså inte.

Går det en fin gammal apothekersglas i tusen bitar blir jag inte lika glad men det får man räkna med.
Nu visar jag inte heller allt på bilderna, här rader oftast en hög stökfaktor och kamerarutan skulle nog spräckas när jag skulle ta bilder av det. Men i vårt hus lever vi och det är ingen museum. Trots att mannen ibland tycker att det verkar en museum:) Vet att det finns fler sådana män med sådana åsikter men vi kvinnor vet vad vi tycker som är fint eller hur?

Vad som kan vara svårt med små barn är arrangemang som jag ställer på köksbordet.
De står där enligt mig för att vara fint men enligt barnen är de saker leksaker. Antingen har jag en klick smör bland mina blommor, en gaffel i jorden eller en leksaksälg bland bären.
Vi brukar vänta på varandra tills sista mannen är färdigt så visst det kan bli långtråkigt och då måste man ju pilla på mammas arrangemang.
Och bordet är stort(3 meter) men är den upptagen av jultidningar, kritor, saxar och gossedjurets sjukhus då finns det inte lika mycket utrymme till en fin skål heller:)
Nej där skulle jag nog behöva ett glasskåp med nyckel, hihi
Det här arrangemanget gjorde jag igår, får se vad de har byggt av den imorgon.


Ik weet dat velen van jullie zich nogal eens hebben afgevraagd hoe ik de inrichting van het huis combineer met kleine kinderen.
Ja..................ook ik hoor hier af en toe het geluid van een kapot glas of gaat er iets anders kapot. Dat hoort bij kleine kinderen hebben en ik pas eigenlijk mijn inrichting daar niet op aan.
Ze weten gewoon dat ballen buiten betekent en verder zijn ze eigenlijk best wel voorzichtig met mijn oude spulletjes maar ze gaan echt niet de spulletjes ontwijken.
Het voordeel van een shabby interieur is dat de slijtage van kinderen minder opvalt, ik vind het zelfs mooi dat er door de tijd heen een slijtlaagje ontstaat of dar ergens wat krassen in komen.
Gaat een mooie apothekersglas in duizend stukjes door een beetje te wild gedrag ben ik natuurlijk niet blij maar dat kun je verwachten met kinderen.

Nu moet ik ook zeggen dat ik jullie lang niet alles laat zien op de foto´s. Puinhoop vastleggen is niet mijn hobby maar wel mooie plaatjes schieten, hihi.
Maar goed we leven in ons huis en we wonen niet in een museum.
Alhoewel mijn man dat wel vaak denkt. Ik weet dat meer mannen dezelfde woonproblemen hebben maar wij vrouwen weten wel wat we leuk vinden of niet dan?

Wat ik vaak wel moeilijk vind met kinderen in huis is het iets gezellig op de keukentafel hebben, ja je weet die van 3 meter.
Ik zet iets gezelligs op de tafel in vorm van een gezellig boeket of een schaal met iets leuks en al gauw zit er een klont boter tussen de bloemen, een vork in de aarde of een speelgoed eland tussen de bessen.
Meestal wachten we op elkaar met het van tafel gaan totdat de laatste man ook klaar is en ja dan kan het aan tafel zitten wel eens saai worden en dan moet er natuurlijk gepruts worden aan mamma´s gezellige spulletjes:)
En de tafel is groot genoeg maar als die vol ligt met tijdschriften, kleurpotloden, scharen en een knuffelziekenhuis dan is er niet zoveel ruimte meer voor mamma haar leuke schaal.
Nee af en toe zou ik voor mijn keukentafel wel een glazen kastje willen hebben(met sleutel) zodat ik daar iets gezelligs in kon zetten:)
Deze schaal met wat leuke herfstdingetjes heb ik gisteren op de tafel gezet, ben benieuwd wat ze er morgen van hebben gebouwd.
 
Liefs Gerda

26 kommentarer:

  1. haha, ja, man måste ju få leva i det också. Sedan är det inte lätt med hund heller för de där äpplena i skålen på sidebordet ser ju så kul ut och är så nära nosen. Din goding blir ju hög så småningom också. Han är ju valp än.
    Ha en skön onsdag kära Gerda! Kramkram

    SvaraRadera
  2. Visst är barn härliga! De ser inte riktigt på saker på samma sätt som vuxna :). Ibland tror jag vi har något att lära oss av dem. Jag önskar dig en fin dag!

    Kram från Maria

    SvaraRadera
  3. Je hebt weer een prachtig sfeerhoekje gemaakt. En gelukkig heb je een foto gemaakt! Want dat is denk ik de enige manier om er langer van te genieten ...
    Mijn vriendin was hier gister en zei: de overkapping zag er op je blog toch anders uit ... Mijn man had bedacht dat de grasmaaier er wel even kon staan. En op de steigerhouten bank ligt een "project" dat hij voor een klant moet schilderen. Dus weg gezelligheid! Maar gelukkig heb ik de foto's nog!
    Fijne dag. Groetjes van Aleta

    SvaraRadera
  4. Wat leuk geschreven en voor mij heel herkenbaar.Ik heb 3 kinderen.

    Fijne dag,

    Miranda

    SvaraRadera
  5. hahaha kinderen en dieren....hier lagen de hortensia's al uit mijn herfstvaas, lang leve Pipje
    Zet je die klontjes boter en hagelslagjes ook een keer op de foto, zie het helemaal voor me
    x Es

    SvaraRadera
  6. Joh, wij zijn nog met zijn tweetjes, de kinderen zijn uitgevlogen, twee honden en een kat. En bij ons is het bijna nooit netjes op de tafel. En ook ik laat dat niet in mijn posts zien. Ben je gek zeg!!!!!!!!
    Een huis is om in te leven.
    En bovendien creatieve mensen hebben toch geen rommel ?????
    Prachtige keuken hebben jullie trouwens.
    Hartelijke groetjes,
    Marja

    SvaraRadera
  7. Hoi Gerda
    Het ziet er weer gezellig uit.Wij zijn nog maar met z,n tweetjes dus blijft het netjes.
    Maar als er gefreubeld wordt is dat bij ons aan de grote tafel en dat is genieten.
    En meestal staat mijn hele huis dan op z,n kop.
    groetjes Hannie

    SvaraRadera
  8. Oh Gerda,
    That was funny ....... we all know what it's like with children in the house !!!! Our houses can't look like interiors magazines all the time !!!!
    Our children are in their early 30's now and have their own homes and their own children which means that our house is much tidier { until our grandchildren come round !! } XXXX

    SvaraRadera
  9. Hihihi, Gerda.... ik zie het zo voor mij...het zou zo onze tafel kunnen zijn :-)) Heerlijk om de fantasie van de kinderen op die manier te mogen zien. Hier is ze nu helemaal van de lego-friends....die kom ik ook overal tegen :-)) tot in het olijfboompje toe. Leuke blogje om te lezen!

    Groetjes van Petra

    SvaraRadera
  10. Haha, hoe zou ons blog worden als we eens wél deze foto's erop zouden zetten? Volgens mij een 'feest' van herkenning! Zouden we toch eens moeten doen. Zoiets van : zoek de verschillen ( eerst de foto vóór de kids het ontdekt hebben en dan erna).
    Het is wat je schrijft: in een huis moet geleefd worden. Zo'n steriel huis waar alles op zijn plek staat, is geen 'thuis'. Maar ik moet eerlijk zeggen dat als er eens wat sneuvelt ik ook 'not amused' ben. En wat Aleta van Us Hus us Thus schrijft over de grasmaaier zou hier ook zomaar kunnen gebeuren. Mannen!
    Tja, het is wel zo, dat als je creatie verstoord is, je wel weer kunt uitleven op een nieuwe. Voor eventjes....
    Liefs, Peetje

    SvaraRadera
  11. ohh wat herkenbaar. Alleen ben ik zelf vaak de grootste boosdoener van de zooi op tafel. Ik ben echt een stapeltjes mens. Opruimen betekend voor mij vaak even snel alles "netjes" op een stapel leggen, zodat er in de loop van de week wel 2 of 3 stapels op de keukentafel liggen en ik door alle zooi mijn mooie schaal met knusse dingetjes niet meer zie! Als ik aan het einde van de week de tafel dan weer helemaal leeg heb en weer kan genieten, besluit ik telkens weer dit anders aan te pakken.
    Gelukkig kan ik wel genieten van het feit dat er in ons huis echt geleefd kan worden. Daar draait het voor mij om en geniet ik van.
    Bedankt voor je gezellige blog, het is iedere keer weer een klein feestje om het te lezen.

    Groetjes, Eggie

    SvaraRadera
  12. Uj uj uj... Ja, där kände jag igen mig!!! =)
    Din beskrivning skulle kunna vara hemma hos oss!
    Men här är det även mamman som belamrar köksbordet
    med diverse projekt! ;)
    Är lite nyfiken... du har väl fått din kräftbur? Skulle
    vara så roligt att se vad du tänkt göra med den...
    Kramis Sofia

    SvaraRadera
  13. Uj uj uj... Ja, där kände jag igen mig!!! =)
    Din beskrivning skulle kunna vara hemma hos oss!
    Men här är det även mamman som belamrar köksbordet
    med diverse projekt! ;)
    Är lite nyfiken... du har väl fått din kräftbur? Skulle
    vara så roligt att se vad du tänkt göra med den...
    Kramis Sofia

    SvaraRadera
  14. Heerlijk sfeerplaatje laat je zien. Natuurlijk moet er geleefd worden in huis, maar de rommel nemen we gewoon niet op de foto, zo makkelijk!
    Liefs, Linda

    SvaraRadera
  15. He He He...barn er bare utrolig herlige:)
    Vi har masse å lære av dem, de tenker ikke som oss:)
    Nydelig bilde:)
    Ha en herlig kveld
    Klem Merete

    SvaraRadera
  16. Prachtig.....ken deze besjes niet......als ze ze maar niet eten ;)
    Hoop wel dat je lekker veel blijft bloggen hoor......kan je niet missen.
    Enne....wat zie ik je vorige dag weer ontzettend veel leuks.......om hebberig van te worden....

    Fijne avond

    Liefs

    oh en dat lekkere lange kletsen van je op mijn posten.....heerlijk

    SvaraRadera
  17. Haha, op onze grote huiskamer tafel ( 2.20m)ligt ook altijd vanalles.
    Er staat een oud groot dienblad, met een tegel erin.
    Maar daar ligt ook steeds weer iets op of in. En ernaast en aan de andere kant ernaast enz enz. Zou het op een ander altijd spik en span zijn ? Ik denk het niet.
    grtjs Mieke

    SvaraRadera
  18. Hoi Gerda,

    Hier op mijn vakantieadres vergeet ik helemaal je blog te lezen.....Maar het was weer even genieten.

    Een opgeruimd huis is ook niet gezellig hoor, er mag geleefd worden. Heerlijk.

    Liefs uit de Achterhoek,
    Debby

    SvaraRadera
  19. Haha, heel herkenbaar!
    Als ik iets leuks neerzet dan schuiven ze het ook van links naar rechts,of ze plukken er aan of ze mikken er gewoon een bos sleutels tussen.
    Tja en hier zijn het niet de kinderen die mijn brocante spulletjes slopen maar onze 4 katten.
    Liefs, Sas

    SvaraRadera
  20. Mijn jongste zoon is gisteren 15 jaar geworden en echt hij prutst niet meer met spullen op tafel, dus er is nog hoop Gerda ;)
    Het moet idd geen museum zijn maar wel een huis waar geleefd wordt.
    Mooie schaal weer, prachtig idee!

    Lieve groet, MJ

    SvaraRadera
  21. Een herkenbare post ;) Ook hier wordt vaak geschoven met de spullen op tafel, maar gelukkig blijft er ruimte over voor leuke decoraties.

    Fijn weekend. Liefs, Miranda

    SvaraRadera
  22. Knap hoe je het combineert hoor Gerda, ruimte voor de kids en toch hier en daar dat gezellige hoekje. Geleefd mag er worden met kids, daar ben ik ook altijd een groot voorstander van geweest en weet je, af en toe mis ik het speelgoed of die rommeltjes van mijn kids:)
    Maar die schade haal ik dan maar in op school:)

    Lieve groetjes,
    Eefie

    SvaraRadera
  23. Vilken vacker bild! Ni är visst flera i familjen som är kreativa, och en leksaksälg kanske gör sig bra bland bären? =)
    Önskar dig en härlig söndag!
    Kram Petra

    SvaraRadera
  24. ha, heel herkenbaar. Bij ons zijn mijn man en onze zoon verschrikkelijke rommelkonten hoor. Dan heb ik alles netjes gestyled en ik kijk even niet. Dan liggen er overal, bladen, kranten, sokken en schoenen, tassen, reclameblaadjes. Grrrrrrr. Maar goed een huis is om in te leven, dus ook dat hoort erbij. Dus als alles is opgeruimd, snel foto's maken voordat ze thuis komen.

    Fijne zondag, Roelie

    SvaraRadera