fredag, augusti 01, 2008

Min dröm

Häromdagen gjorde vi en liten utflykt med barnen i Köpenhamn.
Vi hade bestämd att vi bl.a skulle till en museum där det var en konstutställning speciell för barn.
Själva utställningen var inte så intressant men de hade där också en verkstad där man fick prova på att vara kreativt. Mammor och pappor stod där tillsammans med deras barn och målade, någon annanstans kunna man göra papperskulpturer eller vara krea med pennor och kritor.

Vi gick för papperskulpturer och hade det jättte mysigt i flera timmar. Det blev en riddarborg med repstege och en riktig prinsessan på toppen av tornet. Fantasin var på toppen.
Där i verkstaden hade de en lång vägg med lådor och fack, massviss med roliga saker och ting.
Mina tankar flög iväg och jag började drömma om en alldeles egen verkstad. Full av kreasaker och fram för allt mycket ytrumme att kunna beverkställa mina utbrott.
Att plocka undan fanns inte i mina drömmer, bara skapa!

Yes dream on, välkommen tillbaka på moder jord. I vårt mini hus försöker jag att tvinga mig själv att dela ytrumme som finns för varje person i huset. En väldig liten del alltså.
I den lilla delen måste jag hålla koll på alla saker jag har, jag försökte att hitta något lösning för min ytrumme problem.

En titt i burk- och glasbehållaren gav mig många olika glasburkar som jag först gjorda rena.
Sedan klistrade jag en fin bild eller tekst på varje glasburk och fäste en bit ståltråd runt glasburkarna för att kunna hänga upp dem.

På en vägg i vardagsrummet har jag många krokar där jag hängde upp dem. Sedan blir det fler burkar när de är tomma. Jag har ju så många olika verktyg och material så många burkar behövs. Barnen tyckte att det var en toppen idé, de är alltid så härligt entusiastisk. "Du kan också får pennor av mig mamma som du kan stoppa ner in dina burkar", "tack älskling, det är snällt av dig".
Jap läggdags igen.
Kramar Gerda







16 kommentarer:

  1. Neimen - så hyggelig å høre fra deg og jeg ser at du pussler med en webbutikk - det er spennende :) Liker fortsatt godt det du stiller opp og jeg gjør mitt beste for å kopiere :D God helg. hanne

    SvaraRadera
  2. Hej Gerda! Du är en vinnare! Det kommer ett paket på posten!

    Kram Lisa

    SvaraRadera
  3. Så fina glasburkarna blev!!! Du är bra fiffig du...:-) Kram Tina

    SvaraRadera
  4. Hej gumman,

    Sorry att jag inte hann komma i fredags!!!! Kom hem sent på torsdagkvällen och skulle ge oss av igen tidigt lrdag morgon.

    Skönt för dig och familjen att komma hem till Holland på besök.
    Hoppas att Ni får det riktigt skönt!

    Kan inte sluta beundra dig och dina fina lösning och idéer. Blev ju bara så läckert med burkarna. Kanon idé som vanligt!
    Tack för att du delar med dig av all din kreativitet.

    Skall bli så kul att träffa dig igen senare i augusti då du kommit hem igen. Längtar efter den där goa koppen kaffe i de fina muggarna.
    Kramisar Jeanette

    SvaraRadera
  5. Ja tänk vad skönt det skulle vara att slippa plocka bort allting jämt och ständig.Det kan ju göra att man drar sig för att göra vissa saker.
    Vad mysigt det var med de söta burkarna du gjort jätte bra ide'
    Kram på dig/Ingela B.

    SvaraRadera
  6. hallo gerda, ik kom via jeanettes hus bij jouw terecht, ik bgreep van haar dat je nederlands bent? of familie in nederland hebt? ik heb genoten van je blog, hele mooie foto`s, ik zet je bij m`n favorieten en tot gauw!
    liefs,
    jeanette

    SvaraRadera
  7. Hej Gerda!

    Jättefina glasburkar..och vilken bra idé!

    Köpenhamn är såå mysig..vill åka dit igen innan sommaren är över..vet inte om jag hinner.

    Kram och ha en fin vecka!
    Mia

    SvaraRadera
  8. hallo gerda, gelukkig kan ik bij jouw m`n nederlands kwijt, ik kijk heel veel op scandinavische blogs maar door de taal post je niet zoveel, ik ga zo even je winkeltje bezoeken, ik zet je bij m`n favorieten lijst, dan komen er vast meer nederlanders je kant op!
    liefs,
    jeanette

    SvaraRadera
  9. Det var verkligen en fin idé!
    Glasburkar med bild har jag sett på andra håll, men att hänga upp dem på det viset, det var inte dumt.
    Skulle ju vara fint med värmeljus i då oxå. Mmmmmm...

    Kram Mari i Marieholm

    SvaraRadera
  10. En hier is dan de volgende nederlandse die even een kijkje op je blog komt nemen! Ik heb genoten van je foto's! Echt prachtig! Kom zeker nog weer eens bij je langs!

    SvaraRadera
  11. Vilken bra idé....och så snyggt u har "fått till det"!!!!! Det är härligt med kreativa miljöer!!! Ha en härlig fredag! Kram fr C

    SvaraRadera
  12. Hej Gerda! Så fint du gjort med dina glasburkar. Så enkelt och så kan det bli så vackert. Perfekt tips till lilla pysslarhörnan (nu har jag då ingen... men jag skulle gärna vilja ha en pysslarhörna)

    Kram från Jenny

    SvaraRadera
  13. Grattis till vinsten.
    Vad du är pysslig!
    Fina burkar blev.
    Annika
    Naturliga Ting

    SvaraRadera
  14. Hejsan
    jag gillar verkligen din blogg. Så många ideer och vackra bilder och framför allt dina fantastiska berättelser. Du gör berättandet med humor och glimten i ögat och det är underbart!

    SvaraRadera
  15. Hej..vvilken käck ide´..dden snor jag direkt..om jag nu kommer ihåg det i morn..för nu är det läggdax..PIA

    SvaraRadera
  16. Wow, hur snyggt som helst!

    /Mirre

    SvaraRadera