måndag, maj 11, 2009

Jag längtar......

Just nu längtar jag efter så mycket att önskelistan inte skulle rymma inlägget.
Det låter som jag är inte nöjd med det vad jag har men ni får inte misstro mig för det är det, jag har inget att klaga över, en fantastisk man , 3 härliga barn och en till i magen, vi är allihopa friska så vad kan man egentligen önska sig mer?

Här kommer ändå en liten del av listan;
- en badrum där man inte behöver backa sig in med rumpan för att kunna sätta sig ner på toa stolen.
- en kök tillräckligt stor där inte allt vältrar ut så fort man öppnar skåpen.
- en egen sovrum som vi inte behöver dela med 6 par grusfötter som hoppar från och av var säng och tycker att det är deras plats i världen. När jag skulle i sängen i går kväll la där på katter ihop rullat på min kudde. Inte nog med det men när jag jagade de bort därifrån låg där massviss med sand och annat skräp. Tack så mycket för presenterna men jag satt inte och väntade på något sådant. Jag älskar mina katter men vill helst inte har de på min säng.
- en tvättstugan där man kan stå, vända sig om och kan ta saker och ting utan att få tvättpulvret i nacken.
- en hall där det inte ser ut som en skoaffär eller någon lagringsplats till allt som inte ryms i huset.
- en pyssel plats där jag kan vara i fred och göra vad jag vill utan först leta sig fram i 10 olika lådor för att hitta det vad jag söker.
- ett rum för varje barn så att de har plats till att leka i utan att barrikadera hela vardagsrummet med bilar och barbie dockor. Och där man kan stänga in barnen när allt det här blir lite för mycket.
- en trädgård där man kan njuta av fina blommor och blad utan att se allt bråta som ligger där.

Jag ska sluta klaga nu, nog med det.
Faktum är att vi för tillfället bo i en liten sommarstugan(65 kvm) med 5 personer i väntan att vårt hus kommer att bli färdigt byggt. Huset var vi bor nu i är alltså alldeles för trångt med 1 sovrum för barnen och vi sover i som kallas för vardagsrummet. Vi har ställt in här en avskärmningsvägg så att det inte känns att man ligger med sängen i vardagsrummet.

Förra året skulle vårt hus bli färdigt men vi har haft en himla otur på vägen till vår dröm.
Detta har säkert varit till någon nytta att vi har bott som vi gör nu. Man lär känna varandra på något annat sätt och kommer ibland varandra lite närmare och ibland.........ni förstår säke rt.
Barnen har i alla fall skapat en väldigt speciell band med varandra även om det inte är väldigt tydligt, man vet ju hur barnen är. Att vara och sova så tätt ihop skapar en band.
När vi pratar om det nya huset är de redan nu rädd för att sova ensam i sitt eget rum. De har sovit från små barnsbenen ihop så det är inte så konstigt att de blir rädda för det.

Vad vi har vunnit med det hela är att vi flyttade till en härlig by, hittade drömplatsen till att bygga huset på, hittade en härlig byskolan till vara barn(där de blir sedda) och vi trivs här egentligen väldigt bra. Och vi är otroligt tacksamma över att vi tog detta steg även om detta innebärde lite svårigheter på vägen.

Men nu äntligen är kontrakten underskriven och börjar de bygga till sommaren. Om allt som det går ska huset vara färdigt i december. Och vad jag ska njuta av min hus till julen.

Jag får alltid sådana skratt attacker för mig själv när människor fråga mig om jag bor lika vackert som jag har det i affären. Visst!!!!! Någon gång säkert. Tur att jag har haft affären som att avkoppla i och suga allt det fina i mig som energiladdare för att komma hem igen i röran.

Nog om allt detta, tack alla som redan har varit i butiken och njutit av de nersatta priserna.
Härligt att se alla dessa glada ansiktena när det gällde att betala vid kassan. Det är ju himlans roligt att köpa fina saker när det är 50% rabatt då brukar jag också passa på.
Men mycket är fortfarande kvar så passa på alla ni som inte har varit här.
Ha det nu så gott allihopa i denna veckan så ses vi igen.

Kram Gerda

Deze keer vertaal ik niets voor jullie, de kinderen zijn wakker geworden en er moet een ontbijtje op tafel komen. De volgende keer beter.
Wil jullie in ieder geval bedanken voor de lieve feliciditaties en reacties die ik krijg van jullie allemaal. Zo via blogland is Nederland toch nog een stukje dichterbij me. Want hoe mooi en heerlijk het hier is toch blijft Nederland mijn geboorte land.

Fijne week, hopelijk met wat meer zon en zonder dat natte goedje uit de hemel.
Lieve groetjes Gerda

15 kommentarer:

 1. Förstår att du längtar
  vi drömmer om en plats så som du beskriver på landet
  Jag har mailat dig

  SvaraRadera
 2. He-he.....artig innlegg..Vi får nyte nuet..men drømme i vei:O)Hilser deg med mitt innlegg idag...Håper alt får bra med den lille...Nyt dagen min venn..Klem fra Maliva

  Ps!Har du tips til hvordan jeg får mine keramikk-krukker til å se kalket ut???

  SvaraRadera
 3. Hej min vän,

  Gläds för din skull att Du nu kan se att Ert nya hus snart kommer att bli verklighet.
  Beundrar dig som stått ut på så liten yta så länge!!!!
  Du är värd bragd guldet för det!

  Blir glad men samtidigt lite ledsen att det kommer många och handlar av dig nu.
  var fanns dom innan??????

  Men man skall aldrig gråta över spilld mjölk, och som den positiva människa Du är Gerda så vet jag att ditt nya liv med ännu ett älskat barn, nytt hus och webbutiken igång, ja i det livet kommer du att trivas bra.

  Jag tror att en vacker dag så kommer du att ha en ännu finare butik och då kommer kunderna och pengarna att vara många fler.....

  Tänker på Dig!

  Hoppas att Du och familjen mår bra och så håller jag tummarna för att bygget av huset skall gå fort......

  Kramisar Jeanette

  SvaraRadera
 4. Oh Gerda, ni är verkligen beundransvärda! Tänk att klara sig på så liten yta, det kan tära på tålamodet, kan jag föreställa mig.
  Men allt går om man vet att det är tidsbegränsat, så jag önskar er verkligen all lycka till med bygget.
  Kram Lydia

  SvaraRadera
 5. Hallo Gerda,
  Als je niet vertaald, kan ik mijn beperkte kennis van het Zweeds een beetje oefenen. Voor de rest hebben Google translate ;-)
  Ik wens je toe dat de bouw van jullie woning voorspoedig gaat!
  Groetjes,
  Marianne.

  SvaraRadera
 6. Visst är det konstigt att man alltid har drömmar och aldrig blir klar med huset. Spännande med en liten i magen, vi har redan 4 stycken och jag kommer nog inte få känna dom underbara sparkarna och rörelserna i magen och undra vem som rör sig där inne. Min kropp skulle nog inte orka en till och mannen skulle nog flytta om jag nämnde det.
  Kram Tess

  SvaraRadera
 7. Nåå min lilla (större och större) vän! Förstår att det kan fresta imellanåt. Underbart att höra att kontraktet är skrivet och flyttdatum klar. Håller tummarna att allt går bra den här gången. Har lagt in en liten banner med "utförsäljning" på min sida, hoppas det är ok. Ska till sthlm ett par dagar, men försöker hinna förbi o hjälpa att tömma :) Stor kram, Minna :)

  SvaraRadera
 8. Förstår att du längtar efter ert nya hus! Har själv bott i vårt hus i 5,5 år och har fortfarande inget badrum/toa så jag vet verkligen vad jag pratar om när jag säger att jag förstår din längtan!

  Man måste få drömma, önska och lufta sina tankar emellanåt...och jag lyssnar gärna :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 9. Jodå vi håller på med badrummet...och det är 4,5 år sedan vi påbörjade det. Då och då har vi haft rätt långa renoveringspauser som du kanske förstår ;). En fördel med att det tagit så lång tid är dock att det har varit lättare att få råd med renoveringen som en del av de löpande kostnaderna. Annars är ju badrumsbyggen väldigt kostsamt. Vårt är 21 kvm och det gör det ju inte billigare precis :)
  Så inget ont utan att det har något gott med sig :)

  Kraaam, Carina

  SvaraRadera
 10. Så spännande med ert nya hus.
  Jag slår vad om att det kommer att bli lika fint där, som du har det i butiken :)
  Det kan vara både svårare och lättare att se ett slut på trångboddheten, kan jag tänka.
  Ett stort plus måste ändå vara den gemenskap och samhöriget ni har fått.
  Men det kan inte vara lätt med en liten på gång, som kanske hinner komma till världen precis innan flytt.
  Hoppas att allt går bra för er.

  Kram Mari

  SvaraRadera
 11. Hej!

  Haha, det låter som du skulle bo hemma hos mig! Då har jag ändå inga små barn hemma, bara en stor son, hundar o katter *ler*
  Men det du beskriver är precis som här, trångt o .....ja, du vet, hihi!

  Lycka till med den lilla "nya" som är på väg...mmm så mysigt!

  Kram kram

  SvaraRadera
 12. Hi Gerda,
  Ach, weet je; een mens moet toch iets te wensen over houden :) !!
  Maar stel je voor wat er al voor je gaat veranderen als je gaat verhuizen !!! Leuk joh, alles weer inrichten en decoreren, wordt vast hartstikke leuk !! En misschien kunnen wij hier in blogland er ook van meegenieten ;) Gaat verder alles goed met je ?
  Groetjes (ook aan je man) en doe het "rustig" aan !
  Janneke.

  SvaraRadera
 13. Du har verkligen rätt att klaga lite. Låter trångt må jag säga.
  Men efter regn kommer sol.
  Det kan bara bli bättre.
  Tillökning - vad kul, grattis till det.
  Ha det nu så bra du kan.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera