onsdag, maj 07, 2008

spann med mys

En stor säljare är dessa flytkulor och flytkoppar av glas. Man kan göra så mycket roligt med dessa saker. Också väldigt söt med små tusenskönor flytande bland kulorna.

Jag måste bara berätta något roligt som hände idag med dessa flytkulor.

Det kom in en mamma med dotter och mamman hade mest ögonen på saker och ting i butiken medan flickan hade det lite tråkigt. Men hon sysselsätt sig själv med något hon såg ute framför butiken. Jag stod bakom disken och hade lite att göra men tittade vad hon hade för sig. Hon klev fram till ett fat som stod därute med flytkulor och blommor i. Hon trodde att flytkulor var riktiga luftbubblor och försökta trycka sönder dem med hennes små fingrar. Det gick ju inte och man såg på hela henne att hon tyckte det var mycket konstigt. Nytt försök dessa trollbubblor måste ju kunna gå sönder, men sönder gick de inte.

Det var så härligt att titta på detta flickan och läsa hennes min. Hon var ju såld och ville ha( med stora bokstaver) sådana kulor på sitt rum.


Känner ni igen den lilla sötnosen som jag la i vattnet? Det är en bit av en gammal mormorsväxt som heter mor barn. På själva mor bladet sitter de små barn.

Som väldigt få människor vet är den även perenn. Jag hade den i vårt trädgård i Sjöbo och den kom tacksam tillbaka år för år. Även en väldigt mork hörna klarar denna växt, då lyser den upp platsen med sina fina teckningar i bladen. I solen skulle den slokna alldelles för snabbt för torstigt är den.

Skickar er många fina soldagar till. Kram Gerda

8 kommentarer:

 1. Hejsan!
  Sött namn på växten!
  Fint du gjort i zinkbaljan!
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 2. Hej och tack för kommentaren på min blogg...vilken härlig inspirations sida du har här!!! Massor av fint!!! Kram Tina

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig historia!
  Bubblorna är jättesöta och gör sig verkligen i vattnet.

  Kram MAri i Marieholm

  SvaraRadera
 4. Hej gumman,

  Nu ses vi snart igen. Jag vill meddela att vi kommer 4 st den 20 maj.
  Cissi & Jag + Lotta och Inger.
  Skall bli såååå roligt!

  Härligt att iaakta barn. Fick hon sina bubblor????

  Ha en härlig vecka
  Kramisar Jeanette

  SvaraRadera
 5. Hallå där
  Jag brukar smyga runt här utan att lämna några spår efter mig. MEN nu måste jag bara säga; nice blogg! Alltid lika kul att komma in på besök. Är grymt avis på alladinskorna :-)

  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej Gerda!
  Och tack för ditt besök och dina varma ord...jag rodnar blygsamt!
  Och så har jag suttit här och suckat och beundrat och njutit, en lång stund...och ska fortsätta!
  SÅ himmelens vackert du har och din butik...jag dööör!! Känner att hit måste jag, jag bor i Harlösa, så inte är jag långt borta inte!!
  Så vet du att, vi ses..;)

  Ha en fortsatt solig dag och en magis morgondag!
  Kraaaaaaaaaam...

  SvaraRadera
 7. magisk morgondag...förstås..:D

  SvaraRadera